Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Son yıllarda meme kanseri için hayat kurtaran tedavilerin geliştirilmesindeki muazzam büyüme umut verici ve heyecan verici. Günümüzde meme kanserinin her türüyle savaşmak için sadece bir veya iki değil, birçok tedavi seçeneği bulunmaktadır. Ameliyat, ardından belki radyasyon tedavisi (radyoterapi), hormon tedavisi ve/veya kemoterapi tedavi seçenekleri mevcuttur.

Meme kanseri teşhisi konduktan sonra doktorunuz mevcut durumunuz için bir tedavi planı geliştirmek için patoloji raporunuzun sonuçlarını kullanacaktır. Tedavi planınız, kanser hücrelerini farklı şekillerde hedeflemek ve gelecekte meme kanseri nüksü riskini azaltmak için tasarlanmış bir veya daha fazla spesifik tedaviyi içerecektir. Doktorunuzla birlikte, genel tıbbi durumunuzu ve kişisel karar verme tarzınızı göz önünde bulundurarak, benzersiz durumunuza göre tedavi kararları alacaksınız. Kararınızı zaman zaman yeniden gözden geçirmeniz gerekebilir. Bu konuda muhatap olduğunuz sağlık ekibi size yardımcı olacaktır.

Neden birçok faklı tip meme kanseri tedavisi var?

Başarılı meme kanseri tedavisi, kanserden kurtulmak veya uzun bir süre kanseri kontrol altında tutmak anlamına gelmektedir. Ancak, meme kanseri birçok farklı tip kanser hücrelerinden meydana geldiğinden dolayı, bu hücrelerden kurtulmak da farklı tipte tedaviler gerektirebilir. Tedavi planınız aşağıdaki tedavi türlerinin bir kombinasyonunu içerebilir:

•    Cerrahi
•    Radyoterapi (ışın tedavisi)
•    Kemoterapi
•    Hormonal tedavi (östrojen karşıtı tedavi)
•    Hedefe dönük tedaviler (biyolojik tedaviler)

Meme Kanseri Tekrarlar mı?

Bilindiği gibi meme koruyucu cerrahi sonrası kanserin tekrarlama riski çok düşüktür. Bu durumda önerilen tedavi mastektomi olarak bilinen tüm memenin alınmasıdır. Tümörün lokal nüksü sağkalımı olumsuz etkilemedi, ancak hastalığın daha agresif ilerleyeceğini gösterdi. Mastektomi sonrası meme kanserinin tekrarlama riski %2-3’tür. Genellikle meme derisinin altındaki veya koltuk altı bölgesinden tekrarlar. Bölgeyi çıkarmak için cerrahi, gerekirse radyasyon ve kemoterapi. Meme kanserinde uzak organlara (örn. akciğer, kemik, karaciğer ve beyin) yayılım saptanırsa sistemik tedavi başlanmalı veya tekrarlanmalıdır. Bu durum hastalığın ileri bir aşamada olduğunu gösterir.

Adres

Memorial Şişli Hastanesi, Piyalepaşa Blv., 34385 Şişli/İstanbul

İnfo@fatihleventbalci.com

Sosyal Medya
Abone Olun

Tüm Hakları Saklıdır. – Yazılım – Uygulama: Alper Tunga Akkuş

Translate »